Så lyckas du med sociala medier

Det är viktigt att som företagare ge dig ut i den digitala världen och synas på sociala medier. Det kan kännas svårt att förstå till en början om du är ovan. Men här tänkte jag dela med mig av en del tips för hur du med företag ska lyckas i sociala medier.

En första sak att tänka på är att du ska se till att alltid beröra. Sedan är det bra att även utgå från dig eller ditt företag och dess värderingar. Det ger en trygghet i sig. Bjud på dig själv och kan du inte vara rolig, var påläst.  

Tajming är skoj. Hoppa på trender i branschen och koppla ihop er sociala medier-strategi med er mediebevakning och med kommunikationsstrategin för att kunna nå ut med information om kunder, partners och händelser som kan kopplas till er.

Kommunikation är viktigt, svara om någon frågar något och skapa dialog. Var även konsekvent och lägg upp inlägg då du vet de har störst chans att synas. Anpassa dig till den sociala medier-kanalen du befinner dig i. Det är oftast inte optimalt att använda samma copy överallt. Bland annat på grund av begränsningar i de olika sociala medierna.

Sedan finns det även en massa andra bra tips kring detta, men kommer återkomma i detta ämne flera gånger. 

5 Jun 2020